Lanseringen av "Sagbrukssagaen": Et Dykk inn i Trelasthistorien i Byåa gjennom spill

Nå tilgjengelig på Google Play og App Store

I Rælingen kommune ligger en skatt av historie som har vært med på å forme samfunnet vårt i årevis. Historien om sagbrukene langs Byåa er en viktig del av vår kulturarv. Men hvordan kan vi sørge for at denne arven blir bevart og delt med fremtidige generasjoner? Svaret kommer nå i form av "Sagbrukssagaen" – et nytt og engasjerende mobilspill som kombinerer læring, underholdning og kulturformidling.

Sagbrukssagaen: En Reise inn i Fortiden

"Sagbrukssagaen" er ikke bare et spill; det er en portal som lar deg dykke inn i historien om sagbrukene som en gang dominerte Byåa. Utviklet gjennom godt samarbeid mellom lokal historiker, spillutviklere og kommunen, tar spillet deg med på en fascinerende reise tilbake i tid.

Historien om sagbrukene på Byåa er en sentral del av kommunens utvikling. Denne industrien formet landskapet og ga arbeid til våre forfedre. Nå har du muligheten til å utforske og lære om denne historien på en ny og spennende måte, takket være "Sagbrukssagaen."

Kulturformidling gjennom Videospill

Hva gjør "Sagbrukssagaen" så unikt? For det første, kombinerer det en grundig historisk nøyaktighet med underholdende gameplay. Når du spiller, vil du oppdage hvordan sagbrukene og andre teknologier på Byåa-opererte, lære om livet og utforske utfordringene som møtte arbeiderne. Dette er ikke bare et videospill; det er en opplevelse som lar deg forstå og sette pris på livet og arbeidet til de som kom før oss.

For det andre er "Sagbrukssagaen" en viktig innsats for å formidle vår kulturarv til den yngre generasjonen. Videospill er en kraftig plattform for læring og engasjement, og dette prosjektet utnytter denne kraften for å bringe historien til liv på en måte som appellerer til barn og ungdom. Det er en bro mellom generasjonene som hjelper oss med å forstå vår egen historie bedre.

Et Samarbeid med Megapop

Det har vært en glede å være prosjektleder og driver for dette spillet, og vi vil gjerne takke vår dyktige samarbeidspartner og utviklere Megapop. Sammen har vi jobbet hånd i hånd for å sikre at "Sagbrukssagaen" ble en realitet, og resultatet er et unikt produkt som vi alle kan være stolte av.

Last Ned og Utforsk Nå!

Vi er stolte av å kunngjøre at "Sagbrukssagaen" nå er tilgjengelig for nedlasting på både Google Play og App Store. Dette betyr at du kan ta med deg historien om sagbrukene på Byåa hvor som helst, når som helst. Enten du er en lærer som ønsker å bruke spillet som en pedagogisk ressurs, en forelder som vil dele vår historie med barna dine, eller bare en nysgjerrig sjel som vil utforske kommunens rike kulturarv, er "Sagbrukssagaen" her for deg.

Dette prosjektet har blitt en realitet takket være støtte fra vårt lokale samfunn, historikere, utviklere, og mange andre som har delt sin kunnskap og lidenskap. Vi håper at du vil bli med oss på denne spennende reisen gjennom tid og historie.

Last ned "Sagbrukssagaen" i dag, og bli med på reisen for å bevare og feire vår kulturarv. Gjennom dette spillet kan vi sammen sørge for at historien om sagbrukene langs Byåa aldri blir glemt.

https://www.youtube.com/watch?v=M0X9Xob6h-0