Styr barnas skjermtid med Smart Teknologi

Å balansere skjermtid for barna dine er viktig for deres helse og velvære. Med smart teknologi som Google Mesh/Home kan du enkelt administrere og kontrollere internett tilgangen til enhetene deres.

Google Mesh/Home

Google Mesh/Home-systemet gir deg verktøyene du trenger for å administrere barnas skjermtid. Her er noen måter du kan bruke det på:

Tidsbegrensninger: Du kan angi tidsgrenser for når barna kan bruke internett. For eksempel kan du begrense tilgangen til spill og sosiale medier etter en viss tid på kvelden for å sikre god nattesøvn.

Nettverkspause: Hvis barna dine trenger en pause fra skjermene, kan du enkelt slå av internetttilgangen for alle enheter med et enkelt trykk på mobilen.

Nettfilter: Google Mesh/Home gir også muligheten til å sette opp filtre for å blokkere upassende innhold på nettet. Dette er spesielt nyttig for å beskytte yngre barn.

Bruk av Apper

I tillegg til Google Mesh/Home, finnes det også en rekke apper som hjelper deg med å administrere barnas skjermtid på individuelle enheter. Noen av disse inkluderer:

Google Family Link: Dette er en app som lar deg opprette egne Google-kontoer for barna dine og gi dem tilgang til apper og innhold som er passende for alderen deres. Du kan også angi skjermtidsbegrensninger og motta rapporter om deres onlineaktivitet.

Apple Screen Time: Hvis du har Apple-enheter, kan du bruke Apple Screen Time-funksjonen til å begrense tilgangen til apper og nettsteder, samt angi tidsbegrensninger.

Kommunikasjon

Før du legger inn begrensninger på mobil og WiFi, bør du ha en samtale med barnet og komme frem til tydelige og forutsigbare retningslinjer for skjermbruken. Tilpass skjermtid etter barnets alder og la eventuelt barnet selv være med på å foreslå løsninger for å kunne tjene seg opp mer skjermtid. Diskuter hvorfor det er viktig å ha balanse mellom skjermtid og andre aktiviteter, som fysisk aktivitet og lekser.

Oppsummering

Å bruke smart teknologi som Google Mesh/Home-systemet kan gjøre det enklere å administrere barnas skjermtid og sørge for at de får en sunn balanse mellom online- og offlineaktiviteter. Husk at god kommunikasjon med barna om skjermtidsregler og forventninger er like viktig som teknologiske verktøy.

Når du velger et produkt, kan du vurdere dine spesifikke behov og budsjett. Google Mesh/Home er en god løsning, men det finnes også andre systemer og apper som kan passe dine behov. 

I tillegg til Google Mesh/Home-systemet, finnes det også andre alternativer som kan hjelpe deg med å regulere barnas skjermtid. Norton 360 er en tredjepartsutviklet app som tilbyr skjermkontroll med mer, slik som for eksempel automatisk blokkering av sider. Med riktig oppsett og smart teknologi kan du hjelpe barna dine med å utvikle sunne vaner rundt skjermtid.

Guide: Hold styr på skjermtiden til barna | Elkjøp (elkjop.no)